MAI diversifică modalitățile de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere

MAI diversifică modalitățile de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere

prefetura2MAI diversifică modalitățile de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere, se arată într-un comunicat de presă. Odată   cu   intrarea   în   vigoare   a   OUG   nr.   41/2016   privind   stabilirea   unor   măsuri   de simplificare la nivelul administrației publice centrale  și pentru modificarea  și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere  de   înmatriculare,   atribuirii  unui  număr   de   înmatriculare   preferențial,   păstrării  combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor   de  conducere  se   poate   face   prin  internet  banking,  virament,   mandat  poștal  sau   în numerar. Plata se poate face on-line în sistem internet banking dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament în conturile deschise de către Instituția Prefectului – judeţul Cluj pentru cele două servicii comunitare.

Plata în numerar se poate face la casieriile unităților Trezoreriei Statului, din localitatea Cluj-Napoca, str. Avram Iancu nr. 19 (la ghişeele pentru Persoane Fizice) sau la ghişeele Serviciului PublicComunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a judeţului Cluj.

Odată cu această modificare, plata în numerar a acestor taxe nu se mai face prin casieriile CEC Bank. Datele de identificare ale Instituţiei Prefectului – judeţul Cluj necesare efectuării plăţilor sunt:

–  Instituţia Prefectului – judeţul Cluj –  Cod de înregistrare fiscală: 4288012Pentru Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Cluj, în contul RO 86 TREZ 216502602X033745:Taxe specifice:- PAŞAPORT SIMPLU TEMPORAR:   219 LEI, chitanța originală, pe numele si CNP-ul titularului.- PAŞAPORT SIMPLU ELECTRONIC:  283 lei pentru persoanele peste 12 ani, chitanţă originală, pe numele şi CNP-ul titularului; 258 lei pentru persoanele sub 12 ani, chitanţă originală, pe numele şi CNP-ul titularului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*