Guvernul vrea locuințe ieftine!

Guvernul vrea locuințe ieftine!

Guvernul vrea să oblige dezvoltatorii ca 20% din locuințele pe care își propun să le construiască să aibă un preț mai mic de 50.000 euro, ca o condiție de obținere a autorizațiilor de construire.sociale

Măsura este cuprinsă în Strategia Națională de Locuire întocmită de Ministerul Dezvoltării. Strategia Națională de Locuire, un document la care ministerul Dezvoltării lucrează de ceva timp, și care va fi gata în perioada imediat următoare, trasează harta locuirii în România până în 2020. Revista Capital a intrat în posesia draftului de lucru care a fost actualizat ultima oară în aprilie 2016.
Măsurile prezentate în document schimbă total regulile în ceea ce privește construcția, finanțarea și reabilitarea locuințelor. Autorii documentului precizează faptul că acordurile încheiate între dezvoltatorii privați și autoritățile locale sunt utilizate pe scară largă în mai multe țări ale lumii și nu îndepărtează sectorul privat de la investiții, ba mai mult, îi obligă pe dezvoltatori să furnizeze locuințe sociale, scrie Capial.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*