„Schimb de ștafetă”, la Rotary Club Dej

„Schimb de ștafetă”, la Rotary Club Dej

rot.11

Începutul anului rotarian 2016-2017 a fost marcat de Rotary Club Dej, vineri, 15 iulie printr-o seară specială consacrată schimbului de președinți, eveniment ce s-a desfășurat în noua locație a clubului, Hotel „Sun Garden Therme”.

rot1 În cadrul tradiționalei ceremonii de “predare a ștafetei” rotariene, Virgil Oșan a înmânat însemnele funcției, colanul şi pin-ul, noului preşedinte Geanina Gavriș, momentul festiv bucurându-se de prezenţa Guvernatorului Rotary District 2241 – România și Republica Moldova, Mircea Solovăstru, District Administrative Office Coordinator, Silviu Puni, primarului Costan Morar și a prietenilor rotarieni din cluburile partenere.

rot.10

Devenit „past president” pe viață, Virgil Oșan a mulţumit echipei cu care a lucrat și colegilor de club, pentru că au fost alături de el în acțiunile intreprinse, apreciind felul pozitiv în care aceștia au răspuns la orice solicitare, ori de câte ori a fost nevoie. rot2
La rândul său, subliniind în prealabil meritele fostului preşedinte și a echipei care l-a secondat, Geanina Gavriș s-a angajat să asigure continuitatea proiectelor pe care RC Dej le desfășoară pe plan umanitar și social, la care se adaugă, în fiecare an, organizarea de evenimente culturale de calitate și susținerea excelenţei, prin acordarea de burse elevilor merituoși din oraș. Două direcții importante în care RC Dej acționează cu consecvenţă încă de la constituire.rot.6

De altfel, în cei 8 ani de la înființare, Rotary Club Dej se prezintă cu un bilanț meritoriu de peste o sută de acțiuni umanitare, sociale și culturale, fie organizate de club, fie derulate în parteneriat cu administrația locală, cu fundațiile și ONG-urile locale sau cluburile partenere. Ca o recunoaștere a muncii pe care o depun rotarienii dejeni, în folosul comunității căreia îi aparțin și a familiei Rotary Internațional din care fac parte, Rotary Club Dej a fost evidențiat în cadrul Conferinţei Districtuale Rotary 2241 – România și Republica Moldova (desfășurată la Timișoara, în mai 2014), activitatea clubului fiind răsplătită cu o Diplomă de Merit, semnată de președintele Rotary International. De asemenea, spre mândria clubului dejean, „past president” Adrian Corniciu, care în perioada 2014-2015 a fost asistent guvernator al Districtului 2241, în anul rotarian următor a răspuns de compartimentul de resurse pentru sănătate şi alimentaţie în cadrul Districtului (District Resource Group Health and Hunger Chair), iar anul acesta, președintele clubului, Virgil Oșan, a fost desemnat „Rotarianul anului”.

rot5

Distincții care certifică seriozitatea și implicarea Rotary Club Dej în folosul oamenilor, subscriind în totalitate la sloganul organizației: „Rotary servește umanitatea” (Rotary Serving Humanity).

dans.2

Avându-l ca moderator pe Ioan Mărginean, evenimentul festiv consacrat schimbului de preşedinţi s-a încheiat cu o serată amicală din programul căreia au făcut parte: o demonstrație de grație și frumusețe oferită de tinerii dansatori Raul Pop și Roxana Cozmuță; una de eleganță îmbinată cu forță și autocontrol, prezentată de sportivii clubului de karate „Budokan Ryu” (multiplii campioni naționali și internaționali antrenați de Bogdan Savu și Paula Groșan), un moment muzical susținut de talentata Anda Domșa și de stand-up comedy în interpretarea lui Andrei Hoza.
Momente care au contribuit cu succes la atmosfera relaxată a serii și la reușita unei reuniuni de bun-gust, marca Rotary.

karate1 karate2

domșa1 rot.8

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*