De la 1 ianuarie 2017, se reintroduce impozitul forfetar în turism și alimentaţie publică

De la 1 ianuarie 2017, se reintroduce impozitul forfetar în turism și alimentaţie publică

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat o iniţiativă legislativă care reglementează impozitul specific, prin derogare de la Codul fiscal, pentru firmele care desfăşoară activităţi în domeniul hotelier, restaurante, baruri şi care oferă cazare pentru vacanţe. Viitoarea lege ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Impozitul va varia în funcţie de zona în care se află contribuabilul, fiind stabilite 5 categorii distincte, cu coeficienţi de zonă diferiţi: Bucureşti; – 8 poli (Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Sibiu, Timişoara); municipiile; oraşele şi staţiunile de interes naţional; zona rurală; Delta Dunării; staţiunile de interes local. restaurant

Primele 4 categorii sunt împărţite, la rândul lor, fiecare dintre ele, în alte patru zone, în funcţie de distanţa faţă de centrul localităţii. Legea mai introduce şi un coeficient sezonier care se referă la perioada de funcţionalitate a unităţilor de cazare în timpul unimpozitui an: mediul rural; litoralul; Delta Dunării; staţiunile montane; Bucureşti; cei opt poli; municipiile şi oraşele; staţiunile balneare.

Ultimul coeficient este legat de numărul de stele sau de margarete al hotelului sau pensiunii. Prin aplicarea acestor coeficienţi asupra fiecărei unităţi hoteliere sau de alimentaţie publică rezultă valori diferite ale impozitului specific datorat statului, de la o unitate sau alta. În calculul impozitului specific, mai sunt incluse numărul de locuri de cazare, suprafaţa utilă a

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*