MIST, de la Celtic Transilvania, la Dorna Art Festival

MIST, de la Celtic Transilvania, la Dorna Art Festival

mist.2

Trupa dejeană, MIST devine tot mai apreciată și, implicit, căutată și invitată la concertele, festivalurile și evenimentele caritabile organizate în Dej sau în alte orașe din Transilvania. Înființată în toamna anului 2014, mai mult de dragul distracției, trupa – formată din Oros Adina (voce), Lovas Norbert (chitară ritm și backing vocalist), Cătălin Boian (chitară solo), Costea Claudiu (chitară bas), Cătălin Dordoi (clape) și Vlad Surdaș (tobe) – și-a câștigat rapid drumul spre inima rockerilor dejeni fiind la ora actuală una dintre cele mai populare și apreciate din oraș.

137

După recenta participare la a III -a ediție a Festivalului Celtic Transilvania, desfășurat la Băile Figa-Beclean (22-24 iulie), trupa dejeană va fi prezentă duminică, 31 iulie, la Festivalul Dorna Art, din Vatra Dornei, festival de artă și cultură urbană, aflat la a doua ediție (29-31 iulie).
Printre cele 16 trupe care vor avea concert la Dorna Art se numără Țapinarii, Funk’e Fetish, Sonic Distillery, Natif, Theory of Mind, The Glass Fish, Broken People și Paper Magik.dorna-art

O proiecție de lumini pe clădirea Cazinoului, în seara de sâmbătă, 30 iulie, statui vivante, expoziția de fotografie aviatică „În zbor cu Focus Aviation” și spectacolul de magie „Cine e în joben sunt” alte câteva dintre momentele care vor transforma Grădina Cazinoului din Vatra Dornei într-un spațiu activ, cultural și de divertisment. De asemenea, comedia „Usturoi”, filmul românesc cu cele mai mari încasări la începutul anului, va avea o proiecție specială duminică, 31 iulie.

În plus, în timpul celor trei zile de festival, tinerii vor avea ocazia să participe la Atelierul de Pictură susținut de David Croitor, la Atelierul de Educație Juridică susținut de Cristi Danileț, la un atelier/spectacol de teatru senzorial labirint și la Atelierul de Creație Reborn Bicycles.

Nu va lipsi nici Street Food Festival, cu bucate alese și specialități culinare pentru toate gusturile, iar Vio Dragomir, unul dintre cei mai talentați barista din România, va răsfăța publicul prezent la eveniment, cu cele mai bune cafele și cocktailuri.

cazinou Festivalul Dorna Art este organizat de Asociația Redescoperă Vatra Dornei în colaborare cu Asociația Kilometrul 0 și este finanțat de Primăria Municipiului Vatra Dornei și Consiliul Județean Suceava. Scopil acestui festival este să atragă atenția autorităților și societății civile asupra stadiului avansat de degradare în care se prezintă Cazinoul din Vatra Dornei, construit la sfârșitul secolului XIX după planurile arhitectului vienez Peter Paul Brang. Cazinoul din Vatra Dornei a fost inclus în Lista monumentelor istorice din județul Suceava, elaborată în anul 2004. Degeaba…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*