Din august, amenzi dublate pentru firmele și persoanele fizice care trec peste regulile de construcții

Din august, amenzi dublate pentru firmele și persoanele fizice care trec peste regulile de construcții

Firmele de construcții, dar și persoanele fizice care modifică sau demolează o lucrare fără autorizare sau fără un proiect verificat de către specialiști atestați vor primi, începând cu finele lunii august, o amendă dublată comparativ cu nivelul actual, cuprinsă între 20.000 de lei și 40.000 de lei. SANYO DIGITAL CAMERA

Măsura a fost decisă de Parlament, unde un proiect a fost votat, asfel că va intra în vigoare în următoarele 30 de zile. Dreptul inspectorilor de a aplica aceste amenzi substanțial majorate va fi prescris doar în 5 ani de la data recepției lucrării. Și Guvernul pregătește ridicarea cuantumului amenzilor aplicate în construcții pentru încălcarea diferitelor reguli, cu până la de 50 de ori, atât pentru constructori, cât și pentru directori din primării, prin schimbarea regulilor aplicate în ultimii 25 de ani.

Amenzi duble, de 20.000 de lei – 40.000 de lei, vor fi aplicate și pentru următoarele fapte: încălcarea prevederilor referitoare la cerințele fundamentale aplicabile construcțiilor prevăzute în reglementările tehnice în vigoare la data contractării proiectării și, respectiv, a execuției lucrărilor, realizarea de construcții fără proiecte sau pe bază de proiecte neverificate de specialiști atestați conform prevederilor legale, recepționarea construcției de către investitor cu încălcarea prevederilor legale, elaborarea de proiecte incomplete, care prezintă soluții neconforme sau care conțin neconcordanțe între diferitele secțiuni ale acestora, care conduc la nerealizarea nivelului de calitate al construcțiilor corespunzător cerințelor fundamentale aplicabile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*