Ministrul Sănătății: 80% din spitale ar trebui închise

Ministrul Sănătății: 80% din spitale ar trebui închise

Sistemul de Sănătate are foarte multe vulnerabilităţi, iar dacă s-ar aplica toate măsurile punitive, 80% din spitale ar trebui închise, a declarat ministrul Sănătății Vlad Voiculescu într-un interviu pentru revista Capital.spital

„Trebuia luate foarte multe măsuri şi nu s-au luat, iar sistemul are foarte multe vulnerabilităţi. Iar faptul că nu s-au luat măsuri fie proactive fie coercitive, respectiv de controale şi amenzi, fie de prevenire şi investiţii, ne-a adus în situaţia în care suntem astăzi. Dacă ar fi să aplicăm acum toate măsurile punitive, 80% din spitale ar trebui închise, ceea ce este o opţiune complet nerealistă şi ar arunca ţara în criză.”

Ministrul precizează totodată că o privatizare a spitalelor nu ar fi o soluţie imediată. „Privatizatizarea, în general, contrar celor spuse de unii, nu este o prioritate a mandatului meu sau a guvernului din care fac parte. Privatizarea spitalelor nu e un panaceu universal. (…) Pregătim şi vom face public un plan de investiţii pe termen mediu. Vorbim de un buget de peste un miliard de euro pentru următorii ani”, a mai spus Voiculescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*