Municipiul Dej și-a luat înapoi ”Balta” de pe Dealul Florilor

Municipiul Dej și-a luat înapoi ”Balta” de pe Dealul Florilor

13632727_586404258205889_1777554189_o”Balta” de pe Dealul Florilor din Dej a ajuns din nou în proprietatea Primăriei municipiului Dej. Acest lucru a fost posibil doar cu acordul consilierilor locali, care în ședința de îndată, de ieri, au aprobat proiectul de hotărâre privind rezilerea Contractului de asociere în participațiune încheiat între Municipiul Dej și S.C. NORSERV S.R.L, în anul 2005.

Deși proiectul s-a mai aflat pe masa de lucru a aleșilor locali, undă verde a primit doar la a doua dezbatere, primind votul a 13 consilieri, din cei 15 prezenți.

Primarul Dejului, Costan Morar, a precizat faptul că acest contract a fost în defavoarea comunității dejene,  iar S.C. NORSERV S.R.L. nu și-a respectat clauzele de asociere.

Conform contractului de asociere în participațiune privind amenajarea și exploatarea zonei de agrement a lacului de pe strada Crângului F.N., S.C. NORSERV avea abilgația să execute mai multe lucrări de reparații, investiții și de întreținere: amenajarea, întreținerea și igienizarea lacului și a insulei; construcția și întreținerea debarcaderelor (valoare estimată la 5.000 de euro); dotarea cu ambarcațiuni de agrement (valoare estimată la 10.000 de euro); popularea lacului cu pește pentru pescuit sportiv; asigurarea ambaracțiunilor cu echipament de salvare conform normelor ANR; asigurarea construcției unor unități de alimentație publică (valoare estimată la 15.000 de euro); finalizarea în 5 ani.

Deși S.C. NORSERV solicită despăgubiri pentru investițiile făcute în zona ”Baltă”, societatea le va primi doar în măsura în care acestea vor fi acordate de instanța de judecată, pe baza unei expertize judiciare, urmând a fi achitate conform unei hotărâri judecătorești.

Primarul susține că dorește să amenajeze ”Balta” din fonduri europene, creând o legătură cu zona de agremenet ”Pădurea Bungăr”, însă unii consilieri, din tabăra adversă primarului, au precizat după încheierea ședinței că în zona respectivă va fi deschis un supermarket.

Timpul va demonstra care a fost scopul rezilierii acestui contract și ce anume se va întâmlpa cu ”Balta” de pe Dealul Forilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*