Guvernul a lansat programul ”Profesori motivați în școli defavorizate”

Guvernul a lansat programul ”Profesori motivați în școli defavorizate”

Executivul a lansat, recent, programul ”Profesori motivați în școli defavorizate” pentru a sprijini cadrele didactice care predau în școlile defavorizate din întreaga țară.

Programul „Profesori motivați în scoli defavorizate” vine ca o valorificare a unui program mai vechi – „Teach for Romania”, premierul Dacian Ciolos subliniind ca initiativele de succes trebuie valorificate și extinse la nivel național.scoala

„Inițiativele de succes, care și-au dovedit eficienta, au nevoie să fie valorificate și extinse la nivel național. Ministerul Fondurilor Europene a lansat o linie de finanțare care sprijină atragerea tinerilor profesioniști pentru a preda în școli defavorizate din întreaga țară. Valorificăm astfel modelul de succes al programului Teach for Romania, așa cum am promis în mai multe rânduri, și așa cum ne-am propus prin Pachetul Anti-sărăcie – lansat în februarie”, a scris premierul Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Bugetul alocat programului „Profesori motivați în școli defavorizate” este de 25 de milioane de euro, iar scopul său este de motivare a cadrelor didactice care lucrează cu copii aflați în situații speciale:

– Copii cu risc ridicat de abandon școlar – majoritatea provin din familii sărace / au dizabilitati / sunt de etnie roma / din comunități izolate etc;
– Copii din spitale;
– Copii aflați în penitenciare (delincvența juvenilă).

Apelul, finanțat din Programul Operațional Capital Uman (POCU), se adresează școlilor din medii defavorizate, organizațiilor neguvernamentale, organizațiilor publice cu atribuții în domeniul educației, autorităților publice locale, furnizorilor de servicii de consiliere scolară, în parteneriat cu aceste școli.

Sursa: Portalinvatamant.ro
Foto: mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*