Se majorează soldele soldaților, cu sume între 4 și 15 lei!

Se majorează soldele soldaților, cu sume între 4 și 15 lei!

De la 1 august, Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice îşi va produce efectele şi asupra personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, iar 70% dintre angajaţii acestor structuri vor primi o majorare salarială care reprezinză, de fapt, o măsură reparatorie. soldat

Abia în luna septembrie militarii vor primi salariile majorate, dar deja s-au consolat cu gândul că banii pe care îi vor primi în plus abia le vor ajunge pentru … trei pâini. De exemplu, pentru un caporal care are o vechime mai mică de 10 ani, creşterea va fi între 4 şi 6 lei, iar pentru cei cu mai mult de 15 ani, între 10 şi 15 lei. Nici subofiţerii nu o duc mai bine, în cazul lor, creşterea din august însemnând între 60 şi 80 de lei în plus la salariu.
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că în jur de 33.000 de militari vor primi bani în plus la salarii, începând cu luna august 2016. Se va acorda însă doar 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit, aflată în plată la nivelul anului 2009, iar diferenţa de 50% va fi dată începând cu luna august 2017, adică alţi 4, până la 15 lei pentru militarii pe bază de contract.

În timp ce oficialii din MApN se laudă cu aceste majorări din sistemul de apărare, oamenii sunt, în continuare nemulţumiţi considerându-le de-a dreptul ridicole.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*