Uber ajunge și la Cluj!

Uber ajunge și la Cluj!

Începând de joi, 4 august, ora 09:00, clujenii și turiștii care vor vizita Cluj Napoca vor putea să apese un buton și să comande o mașină prin aplicația Uber. Aplicația a fost deja descărcată de peste 5.000 de utilizatori din Cluj.uber-taxi-cluj

Utilizatorii noi care își fac cont Uber folosind codul UberinCluj vor avea prima cursă gratuită, în limita a 40 de lei.

Primul serviciu Uber disponibil în Cluj va fi uberX. Aplicația va conecta pasagerii cu șoferii înscriși pe platformă care doresc să își împartă mașina personală. Șoferii care vor să devină micro-antreprenori și să câștige venituri suplimentare conducând propria mașină sunt invitați să se înregistreze și să devină parteneri pe Uber.com.

“Ne bucurăm că vom începe să oferim Clujului încă o opțiune sigură de transport tocmai atunci când orașul va avea cea mai mare nevoie. Zeci de mii de oameni vor ajunge la Cluj pentru festivalul Untold și ne așteptăm la o cerere extraordinară. Utilizatorilor noi care vor să folosească Uber în Cluj în primele zile, le recomandăm să își facă cont din timp și să fie informați cu privire la prețul dinamic – sistemul prin ne asigurăm că există mașini disponibile în aplicație pentru cei care au nevoie de o cursă chiar și atunci când cererea este foarte mare” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Tot ce trebuie să știi pentru a merge cu Uber în Cluj Napoca chiar din prima zi

● Descarcă din timp aplicația Uber de pe iOS App Store sau Google Play Store, sau fă-ți cont https://get.uber.com/

● Cu Uber, nu ai nevoie de numerar. Fă-ți cont și înregistrează un card bancar – totul în deplină siguranță.

● Din 4 august, ora 09:00, deschide aplicația, alege locul de pornire și vezi pe hartă cum Uberul tău vine spre tine, în timp real.

● La destinație, nu mai e nevoie de altceva. Plata se face electronic prin aplicație și nu trebuie să lași bacșiș.

● Imediat după, vei primi pe email un sumar al cursei – suma, distanța, traseul, cine te-a dus la destinație. De asemenea, facturile fiscale pot fi accesate intrând în contul tău pe riders.uber.com/mytrips (click pe cursă, click pe view detail și apoi download invoice).

Tot ce trebuie să știi despre tariful dinamic la Uber

Obiectivul Uber este să se asigure că utilizatorii pot găsi oricând o mașină prin Uber, chiar dacă cererea este foarte mare. În astfel de momente, platforma Uber funcționează ca o bursă. Algoritmii folosiți de Uber monitorizează, în timp real, cererea și oferta din oraș. Atunci când timpul de așteptare crește (pentru că nu sunt suficient de mulți șoferi parteneri în apropiere), tarifele dinamice se activează în mod automat. Acest lucru are două efecte:

1. cei care nu se grăbesc, aleg să aștepte până când prețurile scad din nou – reducând astfel cererea;

2. șoferii parteneri merg către zona cu tarife mai mari – crescând astfel oferta.

Rezultatul final este că numărul de persoane care doresc o mașină și numărul de șoferi parteneri disponibili se echilibrează, iar timpul de așteptare începe să scadă. Uber folosește multiplicatori de tarif – 1,5x sau 2x, de exemplu – pentru a echilibra cererea și oferta. Pentru transparență, Uber anunță utilizatorul când este un tarif dinamic și pune la dispoziție un calculator de tarif care se poate folosi pentru a vedea dinainte care va fi prețul.

Despre Uber

Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban la fel de accesibil, peste tot, pentru toată lumea. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă – cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. Șase ani și peste un miliard de curse mai târziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT şi Uber Child Seat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*