Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor începe școala fără manuale

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor începe școala fără manuale

Nici în acest an şcolar, elevii claselor a XI-a şi a XII-a nu vor avea manuale. Ministerul Educaţiei a întârziat procedura de achiziţionare a acestora.manuale1

Editorii de carte spun că nu mai au timp fizic să tipărească toate cărţile. Ei ar trebui sa imprime trei milioane de manuale care să ajungă pe băncile şcolilor pe 12 septembrie, când încep cursurile noul an şcolar. Dar negocierile abia au început.

În luna iunie, o instanţă din Constanţa le-a dat câştig de cauză elevilor care au dat Ministerul Educaţiei în judecată pentru că nu asigură manuale gratuite liceenilor din ultimele clase.

Alexandra Manda, elevă în clasa a XI-a și președinta Asociaţiei Elevilor din Constanţa: „Dacă colegii noștri nu vor avea în toamnă manualele școlare, așa cum prevede legea educației, ne rezervăm dreptul de a continua demersurile astfel încât aceștia să le aibă iar persoanele responsabile să răspundă.”

În replică, oficialii Ministerului Educţiei susţin că manualele vor fi gata până în septembrie.

Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei: „Toate demersurile secretarilor de stat care au atribuții pe acest domeniu într-acolo se îndreaptă.”

Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să dea banii pentru manuale cel târziu până la finalul lunii iulie, astfel încât până pe 12 septembrie, trei milioane de cărţi să ajungă pe băncile elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a.

sursa: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*