Polițiștii vor primi tablete!

Polițiștii vor primi tablete!

Echipajele de ordine publică care acționează în teren vor folosi tablete în urma unui proiect derulat de Ministerul Afacerilor Interne.politie

Potrivit unui comunicat remis vineri presei, primele tablete vor fi date în utilizare până la sfârșitul acestui an, acesta fiind un proiect pilot ce se derulează în București și în județele Constanța și Brașov.

În cadrul proiectului pilot, în valoare de aproximativ 512.000 de euro, IGPR va achiziționa 665 de tablete și se va dezvolta sistemul de interconectare și comunicare securizată între acestea.
Acest demers are loc în cadrul unui proiect care a fost evaluat și selectat pentru finanțare din Fondul pentru Securitate Internă, componentă de Cooperare Polițienească (FSI Police), în 2013. Proiectul a fost ulterior introdus ca acțiune în Programul Național FSI, care a fost aprobat de Comisia Europeană în 2015.

„Cu sprijinul acestor dispozitive, echipajele din teren vor beneficia de acces securizat și rapid la bazele de date și vor putea introduce în sistem informații direct de la fața locului”, se arată în comunicat.

Conform MAI, verificarea identității persoanelor va fi mult mai rapidă, existând posibilitatea inclusiv a vizualizării în timp real a datelor și imaginii celor verificați. Totodată, echipajele care intervin la urgențele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasării la fața locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate și eventualul trecut infracțional al acestora.

Ulterior acestui proiect pilot, se intenționează ca astfel de dispozitive să fie introduse și pentru echipajele de intervenție ale Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări și Poliției de Frontieră Române, după cum precizează MAI.

Sursa: Agerpres.ro
Foto: hotnews.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*