Tripleți aduși pe lume de o dejeancă

Tripleți aduși pe lume de o dejeancă

14031118_1146625775410547_19182589_n O tânără dejeancă a adus pe lume, în urmă cu zece zile, în data de 13 august 2016, tripleți: Irina- 2200 gr, Tudor- 1900gr și Ștefan- 2100 gr.

Să aduci pe lume tripleți nu este un lucru deloc ușor. Unii spun că este chiar un miracol, mai ales când acest lucru se întâmplă fără a urma nici un fel de tratament.

Așa i s-a întâmplat și Dianei T., mama celor trei minuni, care la 27 de ani își dorea nespus de mult un copil. Timpul trecea, iar bebelușul mult dorit se lăsa așteptat. Din fericire pentru Diana, dorința ei avea să se transforme în realitatea, când medicul ginecolog Elena Giurgean i-a confirmat faptul că va avea un copil. A chemat-o peste zece zile la o nouă consultație, însă de această dată, ecografia arăta trei sarcini.

Sarcina Dianei a fost urmărita de medicii ginecologi Elena Giurgean, de la Spitalul municipal Dej, în colaborare cu Kovacs Tunde, de la  Clinica Imogen din Cluj-Napoca. Naşterea tripleţilor a fost prin cezariana, în Clinica Ginecologie I din Cluj-Napoca.

”În Dej au mai fost tripleți în anul 1987. Trei fetițe, dar din păcate una dintre ele a murit a doua zi după naștere. Odată cu Diana m-am bucurat foarte mult că am avut șansa de a monitoriza o sarcina cu tripleți, la Dej. Sarcina a fost perfectă pe tot14054802_1146625962077195_642432624_n parcursul celor 9 luni, iar micuții s-au născut  perfect sănătoși. Diana își dorea foarte mult un copil, iar la prima ecografie s-a văzut doar un săculeț. Am programat-o peste 10 zile la control, iar atunci am văzut că sunt trei. Am anunțat-o că va avea tripleți, iar ea a primit vestea oarecum mirată, dar în același timp extrem de fericită”, a precizat dr. Elena Giurgean.

Se spune că mămicile de tripleți trec mai întâi printr-un șoc atunci când află că urmează să aduca pe lume trei copii deodată, însa la finalul drumului satisfacția este maximă.

”Nu am cuvinte să descriu momentul când am aflat că vom avea tripleți. M-am bucurat enorm de mult. Am simțit o bucurie imensă. Din acel moment eu am plecat la drum cu cei trei copii ai mei. Sunt foarte fericită că totul a decurs foarte bine și am reușit să aduc pe lume trei copii sănătoși și foarte cuminți. Ei sunt cu mine acum în salon și eu mă ocup de ei. Mă ajută și soțul meu care vine zilnic și stă cu noi. Atat eu cât și soțul meu provenim din familii care au gemeni, însă nu ne-am așteptat ca noi să avem tripleți. Când l-am anunțat pe soțul meu, care era la serviciu, nu-i venea să credă. I-am spus să se țină bine că o să avem trei copii, iar el a spus că nu poate să creadă că nouă ni se poate întâmpla așa ceva. Am fost în culmea bucuriei amandoi și ne-am primit copiii cu toată dragostea noastră”, ne-a mărturisit Diana, mama tripleților.

14044988_1146625462077245_980413107_oNaşterea unui copil este o adevărată provocare pentru cuplurile tinere, însă fericirea şi grijile depăşesc limitele atunci când mămicile aduc pe lume tripleţi.

Dincolo de bucurii, aceste familii întâmpină mari dificultăţi, pentru că statul le oferă indemnizaţii derizorii.

O familie cu tripleți are nevoie de aproximativ 18-20 de bucăți de pampers pe zi, ceea ce înseamnă că într-o singură lună, micuții au nevoie de 600 de scutece, nemailuând în calcul celelalte lucruri atât de necesare unui copil pentru startul în viață.

Chiar dacă sunt conștienți că vor fi nevoiți să facă unele sacrificii, tinerii părinţi, Diana și Mitrel, sunt în culmea fericirii de când minunile lor au venit pe lume și sunt foarte  încrezători ca își vor putea creşte fără probeleme aceşti copiii minunaţi.

Diana se află încă înternată în spital cu micuții ei, motivul principal fiind greutatea lui Tudor. ”Deși medicii ne-au spus că am putea merge acasă pentru că bebelușii sunt bine, noi am ales să mai rămânem puțin până când Tudor mai ia în greutate. Și eu imi doresc să ajung acasă și suntem așteptați de toți cei dragi nouă, însă pentru mine cel mai important lucru din lume sunt copiii mei, sănătatea și siguranța lor”, ne-a mai spus Diana.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*