Cluj: Protest de solidaritate cu ”medicii care sparg tăcerea”

Cluj: Protest de solidaritate cu ”medicii care sparg tăcerea”

clujClujenii ies în stradă în sprijinul medicilor Camelia Roiu și Elena Voicu, cele care au făcut dezvăluiri despre modul defectuos în care funcționează o parte din sistemul medical din România. Joi, 25 august, de la ora 19.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca va avea loc un protest de solidaritate cu ”medicii care sparg tăcerea”.

Organizatorii protestului îi cer ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu să ia urgent măsuri concrete de protejare a celor doi medici, dar și a tuturor acelora care își pun în pericol cariera și liniștea pentru a denunța situațiile grave din sistem la care sunt supuși pacienții.

roiu Camelia Roiu este doctorul ATI care a făcut publice, în decembrie 2015, dupa Colectiv, infecțiile nosocomiale, iar în iulie anul acesta a dat publicității filmul cu viermii din rana unui pacient internat la Spitalul de Arși din Capitală.

Elena Voicu este medicul care a adus la cunoştinţa publicului ce se întâmpla la secţia de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Pantelimon, unde şefa secţiei, Laura Constantinescu, ţinea medicamenele sub cheie. voicu

”Ieșim pentru că AJUNGE! Ieșim pentru a ne manifesta public SOLIDARITATEA și APRECIEREA față de medicii din sistem care au avut curajul să iasă în față și să demaște abuzurile și corupția din domeniile lor. Ei sunt hărțuiți și intimidați de superiori și colegi. În ce țară tocmai oamenii care luptă pentru a ne proteja drepturile ajung să fie călcați în picioare de către cei care ne pun viața în pericol? În calitate de cetățeni, descurajăm orice fel de represiuni la adresa acestora! De ce să ieșim în stradă? Pentru că TĂCEREA NOASTRĂ E PUTEREA LOR, a celor corupți! Și pentru că de fiecare dată când noi am făcut un pas în față, ei au făcut un pas în spate!”, se arată în descrierea evenimentului.

Participanții la protest vor putea să semneze în Piața Unirii și petiții de susținere pentru aceste cauze. Organizatorii îi încurajează de asemenea pe toți cei interesați să vină cu câte o floare, astfel încât la final să fie strânse toate într-un buchet pentru medici.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe pagina FB dedicata evenimentului, sau direct de la unul dintre organizatori :

Ligia Măhălean,
0754.980.304
ligiamahalean@gmail.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*