Primarul Costan Morar, prezent la întâlnirea Asociaţiei Municipiilor din România

Primarul Costan Morar, prezent la întâlnirea Asociaţiei Municipiilor din România

Miercuri, 23 august, Primăria Cluj-Napoca a găzduit Întâlnirea Primarilor de Municipii din Regiunea Nord-Vest, aducând la aceeași masă 14 primari de municipii, din judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa- Năsăud, Bihor, Maramureş, și Satu Mare, alături de conducerea Asociațiilor Municipiilor din România, de la nivel național: Președinte AMR, Robert Negoiță, Primarul Sectorului 3 al Municipiului București, Director General al AMR, Constantin Mitache și Director Dezvoltare Municipală AMR, Aurel Simionescu.
Tema principală a întâlnirii a fost constituirea Sucursalei de Nord-Vest a AMR, președinte al noii structuri fiind ales primarul Clujului, Emil Boc, iar vicepreședinte, Ovidiu Crețu, primarul municipiului Bistrița.

emil boc primari 1

În cadrul reuniunii de ieri, au fost discutate de asemenea, problemele întâmpinate de municipii în acest moment, modalitățile de rezolvare și schimburi de bune practici în diferite domenii.
Astfel, au fost abordate: problema absorbţiei fondurilor europene, cele legate de infrastructură, sănătate, învăţământ, salubritate inclusiv în ceea ce priveşte problema clădirilor abandonate de persoane fizice sau juridice, având în vedere că deşi responsabilitatea gestionării situaţiei, este a primarilor, soluţiile sunt puţine şi foarte greu şi anevoios de aplicat.
Necesitatea unei colaborări mai strânse între administraţiile locale şi celelalte instituţii ale statului, pentru o mai bună funcţionare a administraţiilor locale în vederea rezolvării problemelor cetăţenilor, precum și salarizarea unitară a sectorului bugetar au constituit alte două puncte din temele de discuţie purtate.

morar„A fost o întâlnire utilă mai ales că am avut posibilitatea de a ne întâlni şi discuta cu colegii din întreaga regiune, despre problemele cu care ne confruntăm, de a ne consulta în situaţii comune şi mai mult de a transmite aceste probleme mai departe, la nivel central pentru a fi rezolvate, scopul comun fiind acela de a fi în slujba cetăţeanului. În unele situaţii chiar dacă ne dorim să rezolvăm problema, aceasta nu depinde numai de noi, ci şi de forurile superioare sau chiar legislaţie, iar în cadrul asociaţiei care are ca membri, 109 primari de municipii şi reprezintă aproximativ 11 milioane de locuitori, vom putea să facem aceste demersuri împreună, mult mai facil şi mai rapid” – a declarat primarul Costan Morar, într-un comunicat remis presei.

Municipiile din România înglobează peste 10 milioane de locuitori, astfel că – și numai din această perspectivă – colaborarea între primarii acestor orașe, indiferent de culoare politică, este esențială pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților noastre

primari 2 primari 3

Lista primarilor participanți la Întrunirea Primarilor de Municipii din Regiunea Nord-Vest, 23 august 2016, Cluj-Napoca:

Primarul Municipiului Oradea – Ilie Bolojan
Primarul Municipiului Beiuș – Petru Mlendea
Primarul Municipiului Marghita – reprezentat de Viceprimarul Ioan Lazăr
Primarul Municipiului Salonta – Laszlo Torok
Primarul Municipiului Bistrița – Ovidiu Teodor Crețu
Primarul Municipiului Cluj-Napoca – Emil Boc
Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca – Horváth Anna
Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca – Dan Tarcea
Primarul Municipiului Câmpia Turzii – Dorin Lojigan
Primarul Municipiului Dej – Costan Morar
Primarul Municipiului Gherla – Neselean Ioan
Primarul Municipiului Turda – Cristian Matei
Primarul Municipiului Baia Mare – Marinel Rob
Primarul Municipiului Carei – Eugen Covacs
Primarul Municipiului Zalău – Ionel Ciunt

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*