Doliu național în memoria românilor decedați în seismul din Italia

Doliu național în memoria românilor decedați în seismul din Italia

Premierul Dacian Cioloş a propus în şedinţa de miercuri, 31 august, a Guvernului ca ziua de joi, 1 septembrie, să fie declarată Zi de doliu naţional în memoria românilor care au murit în cutremurul din Italia.amatrice

Primul ministru a făcut anunţul după ce a asistat ieri, la Amatrice, la funeraliile naţionale pentru 37 de victime ale cutremurului din peninsulă.

Totodată, Dacian Cioloş i-a vizitat de sinistraţii români care şi-au pierdut locuinţele şi a spus că executivul va rezolva, dincolo de sprijinul finaciar, şi partea birocratică.

Aflat la rândul său în Italia, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a precizat că familiile de români care au rămas fără locuinţe după cutremurul din Italia pot beneficia de ajutoarele financiare puse la dispoziţie de autorităţile de la Bucureşti, după ce depun declaraţii pe propria răspundere. Cererea tip este disponibilă la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din Italia sau la agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din ţară.

RRA

Foto: Filippo Monteforto

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*