Amenințări  grave de maladii, la porcine și bovine

Amenințări grave de maladii, la porcine și bovine

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat sâmbătă că România se confruntă în prezent cu două amenințări foarte grave în ceea ce privește posibilitatea pătrunderii din țările vecine a unor maladii la porcine și bovine, boli ce ar produce o adevarată catastrofă economică în țara noastră.porcine

„La nord, în Ucraina, avem pesta porcină africană prezenta și în alte state membre în care a fost aceasta pestă s-au înregistrat daune de sute de milioane de euro, deci ar fi o catastrofă economică pătrunderea acestei maladii în România si, respectiv, în Ungaria. La sud avem dermatoza nodulară bovină, care, discutăm cu doamna ministru din Bulgaria, în urma vaccinului se pare ca a fost stabilizată, dar trebuie să ne asigurăm că nu patrunde și în cele doua state, în România și Ungaria”, a precizat Achim Irimescu, prezent sâmbătă, la Pericei, pentru o întâlnire cu omologul sau maghiar, Fazekas Sandor.

Irimescu a adăugat că a discutat cu Fazekas Sandor despre o colaborare mai intensă pe partea serviciilor veterinare, scrie Agerpres.

„Am stabilit cu domnul ministru Fazekas ca să avem o colaborare mai intensă, mai ales pe partea serviciilor veterinare, pentru că uitați, avem două amenințări foarte grave”, a subliniat sursa citată.

Achim Irimescu a adaugat că în 8-9 septembrie va fi o reuniune la Sofia, cu participarea ministrilor din zonă și a comisarului european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, în care se vor discuta măsurile de preîntâmpinare a acestor maladii.

Sursa: hotnews.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*