Parlamentarii îşi reiau activitatea în plen, după vacanţa de vară

Parlamentarii îşi reiau activitatea în plen, după vacanţa de vară

Parlamentarii îşi reiau, astăzi, activitatea în plen, după vacanţa de vară. O sesiune scurtă – ultima a actualului legislativ – marcată de campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie, însă cu o agendă ambiţioasă, plină de proiecte de lege importante, ce aşteaptă demult să fie votate.parlament

La Camera Deputaţilor vor continua discuţiile pentru formarea umor noi grupuri parlamentare. UNPR vrea să-şi regăsească reprezentanţii sub sigla Partidului Mişcarea Populară, iar liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, doreşte ca formaţiunea politică pe care o conduce să aibă un grup parlamentar propriu.

În privinţa priorităţilor legislative, cu trei luni înainte de încheierea mandatelor senatorii şi deputaţii au multe iniţiative care vizează diferite categorii socio-profesionale din mediul social-economic, medical sau educaţional.
Pe agenda Parlamentului figurează şi legi care aşteaptă modificări sau o decizie finală, cum sunt legea fumatului în spaţiile închise, legea avocaţilor, cea a prevenţiei în sănătate sau a reducerii CAS cu 5%.

Cei din tabăra PNL şi UDMR spun însă că nu au mari aşteptări de la această sesiune parlamentară în privinţa legilor adoptate, pentru că senatorii şi deputaţii care nu se vor regăsi pe liste vor absenta de la lucrări, iar cei aflaţi pe locuri eligibile vor fi mai mult plecaţi în teritoriu.

rador.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*