Concurs în MAI,  pentru specialişti şi agenţi de ordine public

Concurs în MAI, pentru specialişti şi agenţi de ordine public

Ministerul Afacerilor Interne intenţionează să scoată la concurs alte 5.000 de posturi pentru specialişti şi agenţi de ordine public. MAI are un deficit de peste 16.000 de posturi după pensionările masive din sistem.

Cele mai multe posturi ce vor fi scoase la concurs vor fi la Poliţia Română, structura cu cel mai mare deficit de personal. Chiar şi după angajările masive atât a absolvenţilor Academiei de Poliţie şi a celor două şcoli de poliţie de la Câmpina şi de la Cluj cât şi a angajărilor din sursă externă a persoanlor care nu au absolvit unităţile de învăţământ administrate de MAI, deficitul de personal este de aproximativ 16.000 de posturi, anunță biroul de presă al instituţiei. politie

Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Inspectoratul General al Poliţiei Române, urmat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

În luna martie au fost încadraţi 2.980 de subofiţeri din sursă externă, dintre care 1.726 în Poliţia Română.

De asemenea, în iulie, Ministerul Afacerilor Interne a încadrat 1.454 de ofiţeri, agenţi de poliţie şi subofiţeri, reprezentând promoţia 2016 a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, arată oficialii instituţiei.

De asemenea, au fost iniţiate procedurile pentru încadrarea a 663 de posturi de personal contractual.

Unităţile de învăţământ ale MAI funcţionează la capacitate maximă, iar în anul şcolar/universitar care începe în toamnă, oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentată cu 674 de locuri, de la 1.676 în anul 2015, la 2.350 de locuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*