Cei născuți după 1 ianuarie 2017 nu vor avea voie să cumpere tutun nici când vor fi majori

Cei născuți după 1 ianuarie 2017 nu vor avea voie să cumpere tutun nici când vor fi majori

Mintea odihnită a aleșilor noștri, a ticluit ca vânzarea produselor din tutun să fie interzisă tuturor persoanelor născute după 1 ianuarie 2017, astfel încât acestea să nu mai poată achiziționa țigări nici după împlinirea vârstei de 18 ani.

Un deputat a inițiat în acest sens un proiect legislativ, care se află la Senat pentru dezbatere. Potrivit legislației actuale, persoanele majore pot cumpăra aceste produse. 14

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, inițiată de deputatul PNL Cristian Horea, prevede interzicerea vânzării produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani precum și persoanelor născute după data de 1 ianuarie 2017.

„Ne dorim o Românie care începând cu anul 2035 să fie liberă de tutun și aceasta nu se poate realiza prin interzicerea fumatului ci prin determinarea tinerilor să nu mai fumeze.Vânzarea de tutun persoanelor sub 18 ani este deja interzisă și dorim ca această lege să împiedice tinerii născuți după 1 ianuarie 2017 să poată cumpăra tutun când au ajuns la vârsta de 18 ani și mai apoi”, susține inițiatorul în expunerea de motive.

Potrivit acestuia, accentul politicilor trebuie să fie concentrat pe îngreunarea accesului la tutun și mai ales a celor care se vor naște începând cu 2017.

„Astfel, se crează premisa clară a unei Românii în care generațiile viitoare vor avea o viață mai bună și o sănătate mai bună”, se mai precizează în expunerea de motive.

Deputatul mai spune că fumatul aduce beneficii doar companiilor care pun în vânzare astfel de produse, nu celor care le cumpără.

Propunerea legislativă va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, apoi în Camera Deputaților, care este forul decizional.

sursa: senat.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*