Soferi băuți și fără permis, depistați în trafic de polițiștii clujeni

Soferi băuți și fără permis, depistați în trafic de polițiștii clujeni

Poliţia Clujeană atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.accident

Alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Constatări ale polițiștilor în cadrul acțiunilor desfășurate:

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 17:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, Formaţiunea Rutieră, au depistat un bărbat, de 58 de ani, din Negreni, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1 E60, pe raza comunei Ciucea, fiind sub influența alcoolului.

***

La data de 18 septembrie a.c., ora 04:25, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat, de 40 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Emil Isac, din Cluj-Napoca, fiind sub influența alcoolului.

***

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 23:10, un conducător auto, în vârstă de 44 de ani, din Ciurila, în timp ce se deplasa pe strada Primăverii, din Cluj-Napoca, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed și al consumului de alcool, într-o curbă a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Astfel, a intrat în coliziune cu un refugiu pentru pietoni.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto.

Cei depistați au fost conduși la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

DEPISTAȚI ÎN TRAFIC, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 18 septembrie a.c., ora 09:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda, Biroul Rutier, au depistat un tânăr, de 23 de ani, din Turda, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tineretului, fără a poseda permis de conducere.

***

În jurul orei 19:15, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au depistat un tânăr, de 26 de ani, din localitatea Cara, în timp ce conducea un

autoturism pe DC 80, pe raza localității de domiciliu, neavând permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orei 18:20, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Baciu, care conducea un autovehicul pe DN1F E81, pe raza localității Rădaia, fără a deține permis de conducere.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul penal.

Atenție!

Conform Codului penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani!

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*