Poşta Română va încasa toate facturile de utilităţi

Poşta Română va încasa toate facturile de utilităţi

Poşta Română a anunţat că a lansat mandatul poştal încasare facturi, prin care pot fi achitate facturile de utilităţi. Serviciul este contra cost, având un tarif unic de 2,5 lei (scutit de TVA), indiferent de valoarea facturii. postasi2

Prin acest serviciu se pot plăti facturile la utilităţi către furnizori de căldură, electricitate, telefonie şi internet, în oficiile din toată ţara. Clientul trebuie să se prezinte cu factura la ghişeu, oficiantul o scanează şi încasează banii. În cazul în care clientul nu are factura, oficiantul introduce manual datele clientului în aplicaţie: nume, prenume şi cod client. Banii ajung în contul furnizorului de utilităţi în 5 zile de la data depunerii banilor la oficiul poştal.

„Lansarea acestui produs se încadrează în strategia operatorului naţional de servicii poştale de diversificare a portofoliului, având ca obiectiv creşterea veniturilor Poştei Române. Tariful aferent mandatului poştal încasare facturi face din acest produs unul extrem de competitiv”, a declarat Irina Purcaru, Directorul Direcţiei Operaţiuni şi Relaţii Comerciale.

Poşta Română este o companie naţională care se autofinanţează. Acţionarul majoritar al Poştei Române este statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (75%), iar Fondul Proprietatea (FP) deţine un pachet de 25% din acţiunile companiei. Poşta Română a contribuit la bugetul statului, în 2014 şi 2015, cu peste 160 de milioane de euro, constând în TVA aferentă contractelor comerciale şi contribuţii la bugetele de asigurări sociale.

ziare.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*