Simpozion Internațional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă, la Cluj

Simpozion Internațional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă, la Cluj

Astăzi, duminica a 25-a după Rusalii, în Catedrala Mitropolitană din Cluj, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de trei ierarhi ai bisericii ortodoxe, alături de un sobor de preoți. Din sobor au făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii și Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului.

dsc_0016-1 dsc_0125

Prezența celor doi ierarhi, la Cluj, se datorează începerii Simpozionului Internațional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Axat pe Educație și Mărturisire precum și pe Formarea creștină a tinerilor în spiritul viu al Tradiției, simpozionul care are loc în perioada 13-16 noiembrie, reunește, la Cluj, nume mari ale teologiei actuale între care se numără ierarhi și profesori universitari din țară și din străinătate.

dsc_0023-2

Simpozionul face parte din suita de manifestări științifice ale facultății și se înscrie în seria de evenimente organizate cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al anului 2016 ca anul omagial al educației religioase și tineretului creștin ortodox și anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești.

dsc_0133

Liturghia de astăzi a mai avut un moment special la finalul slujbei, când în semn de recunoștință, Mitropolitul Andrei le-a oferit fraților Teofil-Ovidiu și Adrian Simion Mureșan Crucea Transilvană, pentru implicarea în ctitoria care se desfășoară acum la Catedrala Mitropolitană.

Foto: radiorenasterea.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*