Cozonac cu nuci, rețeta tradițională

Cozonac cu nuci, rețeta tradițională

Când te gândești la Crăciun, parcă simți automat mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor. Acest desert poate fi umplut cu stafide, ciocolată sau rahat, dar niciunul nu este la fel de bun precum tradiționalul cozonac cu nucă.

De ce ai nevoie pentru cozonac cu nuci, rețeta tradițională:

Pentru aluat:

500 g făină cernută

100 g unt

250 g smântână grasă

1 praf sare

coaja rasă de la 1 lămâie

coaja rasă de la 1 portocală

40 g drojdie

8 gălbenușuri

100 g zahăr

Pentru umplutură:

8 albușuri

200 g nuci măcinate

20 ml rom

200 g zahăr

2 linguri cacao

1 pliculeț zahăr vanilat

1 ou bătut

câțiva mieji de nuci, pentru decor și zahăr pudră, tot pentru decor.

În rest, să vină colindătorii! Sărbători fericite!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*