Cadastrare gratuită 2017: Se lucrează în peste 700 de localități din toată țara

Cadastrare gratuită 2017: Se lucrează în peste 700 de localități din toată țara

În momentul de față, lucrările de cadastrare din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) se desfășoară în peste 700 de localități din toată țara, după cum reiese din informațiile puse la dispoziție de autorități. Până în anul 2023, toate terenurile și clădirile neînscrise până acum în evidențele oficiale urmează să fie cadastrate gratuit.

În total, este vorba de 3.181 de localități vizate de cadastrări, iar până acum lucrările s-au finalizat în doar 261 dintre acestea, potrivit estimărilor recente ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). În prezent, se lucrează în aproximativ 767 de localități din 36 de județe și urmează să fie demarate măsurătorile și în altele.

Concret, este vorba de 52 de localități din Alba, 26 din Arad, patru din Argeș, 72 din Bacău, 37 din Bihor, 43 din Bistrița-Năsăud, 26 din Botoșani, nouă din Brăila, două din Buzău, 12 din Călărași, 43 din Caraș-Severin, cinci din Constanța, șase din Covasna, șapte din Dâmbovița, 51 din Dolj, 49 din Galați, cinci din Gorj, cinci din Harghita, 18 din Hunedoara, 18 din Ialomița, trei din Iași, opt din Ilfov, trei din Maramureș, 56 din Mureș, 19 din Neamț, 30 din Olt, două din Prahova, șapte din Sălaj, două din Sibiu, opt din Suceava, 39 din Teleorman, 62 din Timiș, patru din Tulcea, 23 din Vaslui și trei din Vâlcea.

Ce activități se fac în cadrul PNCCF

Desfășurarea anuală a programului național de cadastrare gratuită constă în mai multe activități, nu doar în efectuarea de măsurători. Astfel, potrivit Legii cadastrului și publicității imobiliare, se efectuează:

măsurători cadastrale;
activități de geodezie, cartografie, topografie și fotogrammetrie;
activități de informare și conștientizare a publicului;
dezvoltare și mentenanță a sistemelor informatice;
conversia cărților funciare și a documentațiilor cadastrale din format analogic în format digital;
tehnică de calcul și de stocare;
alte activități ce decurg din derularea PNCCF.

Până la momentul actual, aproape un sfert (24,02%) din totalul imobilelor din România au fost cadastrate, conform datelor centralizate de ANCPI. Mai exact, este vorba de aproximativ 9,6 milioane de imobile dintr-un total estimat de 40 de milioane. Cei care vor să vadă stadiul imobilelor cadastrate până acum pot folosi această aplicație online gestionată de Agenție.

avocatnet.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*