Dosarele pentru pensionare vor putea fi depuse mai repede

Dosarele pentru pensionare vor putea fi depuse mai repede

Cererile de pensionare ar putea fi depuse de beneficiari, la casele teritoriale de pensii, cu 90 de zile înainte de termenul de împlinire a vârstei de pensionare, potrivit unui proiect de lege depus la Senat.

Principalul argument este legat de întârzierea emiterii deciziei de pensionare, care vine la mai mult de o lună, două, după depunerea cererii de pensionare, fapt ce duce, automat, la întârzierea cu zeci de zile a primirii primei pensii.

“Venim în ajutorul acestor oameni care nu trebuie să întindă mâna și să cerșească pentru a primi un drept ce li se cuvine, căci sunt cazuri în care se așteaptă și 4-5 luni pentru a primi decizia de pensionare și efectiv pensia. De asemenea, există multe cazuri în care dosarele de pensionare sunt oprite în corespondența caselor teritoriale din cauza neconcordanțelor ivite prin emiterea greșită a adeverințelor de către custozii de arhivă și a lipsei unui sistem unitar de lucru a Casei Naționale de Pensii Publice”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul legislative este inițiat de peste 30 de parlamentari PNL. Este în dezbatere publică la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

sursa: legestart.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*