Salonul anual de desene ale copiilor din Dej

Salonul anual de desene ale copiilor din Dej

La Biblioteca Municipală din Dej a avut loc, marți, 30 mai, deschiderea unei noi ediții a „Salonului anual de desene ale copiilor din Municipiul Dej”, o manifestare cu vechi tradiţii organizată sub egida Primăriei şi Consiliului Local Dej.

Desfăşurat sub forma unei expoziţii-concurs, Salonul din acest an a avut ca temă „Călătorie în lumea florilor”” şi a reunit lucrările aparținând celor mai talentaţi 80 de elevi de la: Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială Nr.1, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială Specială, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, Liceul Teoretic „Al. Papiu Ilarian” şi Clubul Copiilor din Dej.

În urma unei atente jurizări, supervizată de prof. Anca Bogdan, cele mai bune desene au fost selectate pentru armonia lor cromatică, pentru tehnici mixte utilizate, originalitate şi compoziţie. Premiile, în număr de 20, au constat în diplome şi bani, fiind înmânate copiilor de bibliotecarele Alina Ciceo şi Gina Rus şi primarul Costan Morar, prezent la eveniment împreună cu viceprimarul Teodora Muncelean.

Expoziţia copiilor dejeni rămâne deschisă până la sfîrşitul lunii iunie, frumuseţea desenelor şi talentul copiilor meritând o deplasare până la sediul Bibliotecii Municipale. O instituţie care, discretă, dar mereu la îndemâna şi în folosul publicului, de peste 45 de ani îşi face o datorie de onoare din a promova tinerele talente.

M.Vaida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*