Pelerinaj jubiliar, greco-catolic, la Mănăstirea  din Molișet

Pelerinaj jubiliar, greco-catolic, la Mănăstirea din Molișet

În anul Jubileului Ordinului „Sfântului Vasile cel Mare” (OSBM), călugării bazilieni invită preoții, persoanele consacrate și credincioșii la Pelerinajul de la Mănăstirea „Coborârea Spiritului Sfânt” din Molișet, cu ocazia hramului care se va sărbători duminică, 11 iunie 2017. La ora 10.15 va avea loc procesiunea de la capela Mănăstirii până la biserică. La ora 10.30, Preasfinția Sa Florentin, având alături un sobor de preoți, va celebra Sfânta Liturghie Arhierească. La încheierea celebrării liturgice va fi dată binecuvântarea pentru indulgența plenară decretată de Penitențeria Apostolică pentru Anul Jubiliar Bazilian: 12 nov. 2016 – 25 dec. 2017.

Pelerinajul la Molișet dedicat Sărbătorii „Coborârii Spiritului Sfânt”, devenit o tradiție în frumoasa așezare de la poalele Munților Țibleș în prima duminică după Rusalii, la care se unesc anual în rugăciune cu părinții și frații bazilieni, Episcopul eparhial de Cluj-Gherla, zeci de preoți și peste 1000 de credincioși din diferite zone ale țării, aniversează în acest an un sfert de secol de la primul pelerinaj, dată la care s-a sfințit și biserica Mănăstirii.

Jubileul de 400 de ani marchează timpul scurs de la prima atestare publică a Ordinului Sfântului Vasile cel Mare, și în Provincia Sf. Apostoli Petru și Pavel din România este sărbătorit în mod solemn cu acordarea de indulgențe plenare, la fiecare hram al mănăstirilor acestui ordin: din Molișet (în 11 iunie – Sărbătoarea Tuturor Sfinților), la Mintiu Gherlii (în 14 septembrie – Sărbătoarea Sfintei Cruci) și la Prilog (în 8 noiembrie, Sărbătoarea Sfinților Arhangheli). Călugării bazilieni cu pr. protoegumen Ioan Laurian Daboc, așteaptă cu drag pe toți cei care doresc să petreacă o zi în mijlocul naturii, în rugăciune, contemplând măreția lui Dumnezeu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*