Profesorii din învățământul preuniversitar, se pregătesc de grevă

Profesorii din învățământul preuniversitar, se pregătesc de grevă

Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean a anunțat joi că peste 3000 de profesori din județul Cluj, dar și alte cadre didactice din țară, vor intra în grevă generală în data de 12 iunie, președintele SLIPC explicând că protestul ar urma să afecteze și desfășurarea Bacalaureatului, în cazul în care solicitările lor, cele mai multe de ordin financiar, nu vor fi luate în calcul de către minister.

Potrivit liderului S.L.I.P.C, Lucia Cojocaru, aproximativ 3000 de profesori de învățământul preuniversitar clujean ar urma să intre în greva generală care, spune ea, a fost aprobată în toate județele în care federația are reprezentanți. Astfel, greva ar urma să aibă loc în data de 12 iunie, la ora 8 dimineața și, a explicat Cojocaru pentru News.ro, ar urma să ducă la anularea probei de competențe digitale din cadrul Bacalaureatului.

„Din ceea ce știu, este vorba despre aproximativ 3000 de profesori în județ care vor intra în grevă. Din comunicările cu colegii știu că greva va fi în toate județele din țară unde avem reprezentanți. Sigur că greva ar afecta și examenul de Bacalaureat în condițiile în care în data de 12 este programată proba de competențe digitale. Suntem deschiși la negocieri și răspundem și dacă suntem solicitați la 12 noaptea sau la patru dimineața”, a explicat Lucia Cojocaru, președinte S.L.I.P.C.

Potrivit documentului semnat de președintele și vicepreședintele SLIPC, profesorii sunt nemulțumiți de poziționarea salariaților de învățământ în partea inferioară a grilei de salarizare, neacordarea majorării de 20% anunțată în programul de guvernare, lipsa din bugetul pe 2017 a sumelor necesare pentru plata sentințelor judecătorești, neadoptarea de către Parlament a inițiativei legislative care privește posibilitatea pensionării cadrelor didactice cu trei ani înainte de împlinirea vârstei, fără diminuarea cuantumului pensiei și „modul de calcul abuziv al drepturilor salariale suplimentare pentru personalul din învățământ”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*