Weekend cu „Produs de Cluj”

Weekend cu „Produs de Cluj”

În perioada 16-18 iunie, Dejul a găzduit o nouă ediție a Târgului Produs de Cluj, a VI-a, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Cluj și Asociaţia Produs de Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Dej.
Desfășurat în Piața Bobâlna, evenimentul a reunit 63 de standuri ale producătorilor și artizanilor din județ, cuprinzând o gamă diversificată de produse și obiecte de la pâine de casă, miere, brânzeturi, vin și țuică, până la păpuși, bijuterii, costume populare și tablouri.

Atmosfera de „târg” a fost întregită de spectacolele susținute de ansamblurile folclorice din Dej și din zonă, precum și de recitalurile unor cunoscuți soliști de muzică populară – Aurel Tămaș, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Marius Ciprian Pop, Cristina Beldean Moșuțan, Ramona Haranguș, Dana Feherdi, Gavril Ciciovan, Zina Doboș, Vlad Georgiu, Camelia și Diana Rodilă etc.
De asemenea, cei mici au avut parte de un mini parc de distracții, ateliere de sculptat în fructe şi legume, spectacole de magie, spectacole de muzică și dans modern.

Asociația “Produs de Cluj” a luat ființă la sfârșitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Agro Transilvania.

Motivele care au determinat înfiinţarea organizaţiei au ţinut de dorinţa autorităţilor locale de a promova produsele, tradițiile și cultura populară din județul Cluj. În acelaşi timp, se avea în vedere promovarea excelenței în domeniul agriculturii, a meșteșugurilor tradiționale, în vederea creșterii competitivității în aceste domenii.

Activitatea Asociației „Produs de Cluj” contribuie la dezvoltarea micilor întreprinzători, cu precădere a celor din mediului rural, și asigură reprezentarea producătorilor locali la nivel național şi internațional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*