Ministrul „Zero” a devenit prim-ministru!

Ministrul „Zero” a devenit prim-ministru!

„Dacă voiau să ducă definitiv în derizoriu funcţia de prim-ministru, cei de la PSD nu puteau să aleagă alt nume decât al lui Mihai Tudose, ministrul demisionar din cabinetul Grindeanu, supranumit chiar de colegii săi „ministrul Zero”! În evaluarea lui Vâlcov, Tudose avea 0 (zero) proiecte implementate şi 17 nerezolvate.
Prin retragerea candidaţilor-iepuri din competiţia internă, Mihai Tudose a devenit omul ideal, în viziunea PSD, pentru a fi nominalizat să conducă viitorul guvern” – scrie Cotidianul Transilvan, prezentând totodată un CV al viitorului prim ministru. Din care însă, nu rezultă prea multe…

Proastă sau nu, președintele Klaus Iohannis a anunțat că acceptă propunerea PSD întrucât, „criza politică prin care trecem, dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este (…) că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un nou guvern, un guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize care a pornit în interiorul PSD. (…) Luând în considerare toate acestea și având în vedere că este nevoie urgentă de un guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit șefului statului, PSD și ALDE susțin că au în continuare o majoritate în Parlament. „Aceste două formațiuni s-au prezentat împreună la consultări și au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziție, în principal, nu au avut propuneri concrete pentru poziția de prim-ministru și din discuții nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică între partidele din opoziție. (…) Eu solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD și ALDE, să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a arătat Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*