Schimb de președinți la Rotary Club Dej

Schimb de președinți la Rotary Club Dej

Rotarienii dejeni au marcat începutul anului Rotary 2017-2018, printr-o seară specială consacrată schimbului de președinți, vineri, 30 iunie, la restaurantul „Sun Garden Therme”.

„Ștafeta Rotary” a fost predată de președintele RC Dej, Geanina Gavriș lui Onișor Nicorec, însemnele funcției, colanul şi pin-ul, fiind înmânate noului președinte de către asistent guvernator Adrian Oșan. Momentul festiv s-a bucurat de prezenţa primarului Costan Morar, a prietenilor de la Rotary Club Gherla, reprezentanților Interact Dej și a prietenilor invitați.

Devenit „past president” pe viață, Geanina Gavriș a mulţumit echipei cu care a lucrat și colegilor de club, care i-au fost alături în acțiunile intreprinse și au răspuns cu promptitudine la orice solicitare, de câte ori a fost nevoie. La rândul său, noul președinte s-a angajat să asigure continuitatea proiectelor pe care RC Dej le desfășoară pe plan umanitar, social și cultural. Cu acest prilej, a fost prezentată și noua echipă care-l va seconda pe actualul președinte, respectiv, Vasile Pop – vicepreședinte, Ioan Mărginean – secretar și George Pop – trezorier.

Partea festivă a serii a mai cuprins primirea unui nou membru, în persoana lui Radu Rus, și acordarea titlurilor de: „Membru de Onoare” al Clubului Rotary Dej, primarului Costan Morar „pentru contribuția adusă la desfășurarea proiectelor clubului”; „Voluntar Rotary”, doamnelor doctor Violeta Mureșan și Monica Mărcuț „pentru contribuția adusă la susținerea proiectului Dinți frumoși, copii sănătoși” și doamnei doctor Ioana Ritea, pentru contribuția adusă la susținerea proiectului „Depistarea precoce a cifo-scoliozei la copii”.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în cadrul Rotary, o plachetă specială i-a revenit și past presidentului Adrian Corniciu, pentru implementarea în Dej, a proiectul „Dinți frumoși, copii sănătoși” și past president Geanina Gavriș, pentru proiectul privind abandonul școlar, primul proiect realizat cu sprijinul Rotary District 2241. De asemenea, atât RC Dej, cât și RC gherla, au primit cu această ocazie, din partea past president Alexandru Mureșan, cel care a fost primul președinte al clubului dejean, câte un simbol al Rotary Internațional gravat cu Testul celor 4 Căi, adoptat în 1943 de Rotary și tradus în mai mult de o sută de limbi.

Reamintim că, la împlinirea a 9 ani de la înființare, Rotary Club Dej se prezintă cu un bilanț meritoriu de acțiuni umanitare, sociale și culturale organizate de club sau derulate în parteneriat cu administrația locală, cu fundațiile și ONG-urile locale și cluburile partenere. Ca o recunoaștere a muncii pe care o depun rotarienii dejeni, în folosul comunității căreia îi aparțin și a familiei Rotary Internațional din care fac parte, Rotary Club Dej a fost evidențiat în cadrul Conferinţei Districtuale Rotary 2241 – România și Republica Moldova, în mai 2014, activitatea clubului fiind răsplătită cu o Diplomă de Merit, semnată de președintele Rotary International. De asemenea, spre bucuria clubului dejean, past president Adrian Corniciu, a fost asistent guvernator al Districtului 2241 în anul rotarian 2014-2015, iar în anul rotarian următor a răspuns de compartimentul de resurse pentru sănătate şi alimentaţie în cadrul Districtului (District Resource Group Health and Hunger Chair). În anul rotarian 2015-2016, președintele clubului din perioada respectivă, Virgil Oșan, a fost desemnat „Rotarianul anului”, pentru ca în acest an, Geanina Gavriș să-și încheie mandatul cu felicitări din partea Guvernatorului Mircea Solovăstru și o diplomă pentru proiectele realizate în cadrul clubului. În fine, în prezent, RC Dej se mândrește cu un nou asistent guvernator în persoana past president Adrian Oșan.

Avându-l ca moderator pe Ioan Mărginean, reuniunea consacrată schimbului de preşedinţi s-a încheiat cu o serată amicală din programul căreia au făcut parte un recital susținut de virtuozii Andrei și Ștefan Petreuș, tradiționala tombolă a serii și muzica asigurată de DJ Milu.

Tot în cadrul evenimentului, în cadrul unei expoziții cu vânzare, au fost expuse lucrările tinerilor artiști de la Cercul de Pictură „Elena Szervacziusz” al Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.

M.Vaida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*