Supermarketurile și hipermarketurile, obligate să comunice Consiliului Concurenţei prețurile produselor

Supermarketurile și hipermarketurile, obligate să comunice Consiliului Concurenţei prețurile produselor

Supermarketurile și hipermarketurile sunt obligate, începând de astăzi, să comunice Consiliului Concurenţei, la cererea acestei entități, preţurile de vânzare ale produselor pe care le comercializează, în caz contrar, vor risca amenzi de până la 50.000 de lei.

„Întreprinderile care fac parte din comerţul modern cu produse alimentare şi nealimentare, de tip supermarket, hipermarket, discounter şi cash&carry vor transmite Consiliului Concurenţei, la cererea acestuia, preţurile de vânzare a produselor comercializate de acestea, în vederea realizării de analize, studii de piaţă sau comparaţii de preţ”, scrie în documentul publicat recent în Monitor.

Prin luarea acestei măsuri, autorităţile doresc să protejeze consumatorii și să evite disfuncționalitățile ce pot apărea în sectorul de retail alimentar. Totodată, măsura era necesară și pentru că autoritățile obțineau cu greu informațiile despre prețuri, din moment ce comunicarea lor nu reprezenta până de curând o obligație legală pentru marile magazine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*