Apicultorii pot depune cereri de finanțare până pe 15 august

Apicultorii pot depune cereri de finanțare până pe 15 august

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că a fost publicat în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului Național Apicol pentru perioada 2017 – 2019 a normelor de aplicare, precum și a valorii sprijinului financiar. Astfel, până la data de 15 august 2017, la Centrele judeţene şi la Centrul Municipiului Bucureşti ale/al APIA se depun Cererile de plată pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) în anul 2017.

Conform unui comunicat al APIA, beneficiarii programului sunt:

1. apicultorii (persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale) pentru acţiunile de: combatere a agresorilor şi a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei; de raţionalizare a transhumanţei, precum și măsuri de asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol.

2. cooperativele agricole recunoscute conform legislaţiei în vigoare, numai pentru acţiunea de asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori.

Obiectivul Programului îl constituie îmbunătăţirea producţiei şi comercializării produselor apicole prin:

acordarea de sprijin financiar apicultorilor pentru achiziţionarea de: medicamente pentru tratarea varoozei şi nosemozei, de colectoare de polen, colectoare de propolis, uscător de polen sau încălzitor miere, de mătci, şi/sau familii de albine, de cutii în vederea reformării cutiilor uzate în urma deplasării acestora în pastoral;

acordarea de sprijin financiar cooperativelor agricole pentru achiziţionarea de: maturator, centrifugă, topitor de ceară cu abur din inox.

Informațiile necesare accesării PNA 2017 sunt disponibile pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*