Semnalizare cu semibariere la trecerea de cale ferată din zona  OMV

Semnalizare cu semibariere la trecerea de cale ferată din zona OMV

Cu chiu, cu vai și… mai bine mai târziu decât niciodată, trecerea de cale ferată de la intrarea în oraș dinspre Gherla (zona OMV) va fi modernizată, urmând să fie prevăzută cu instalație de semnalizare a apropierii trenurilor (semibariere), potrivit unei note informative, transmisă de Compania Națională de Căi Ferate ”CFR”-S.A.” București, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj. Investiția a fost cuprinsă în Lista de investiții a companiei pentru anul 2017, în urma demersurilor repetate ale Primăriei Municipiului Dej privind necesitatea unei instalații de semnalizare în zona respectivă.

Instalația de semnalizare la calea ferată a fost solicitată de Primăria Municipiului Dej cu scopul fluidizării circulației, având în vedere traficul intens pe sectorul de drum care îl traversează, drum care are rang de drum național, DN 1C, se arată într-un comunicat remis presei de către Primăria Dej.

” Am solicitat această semnalizare a căii ferate, deoarece chiar dacă nu circulă niciun tren , conducătorii auto sunt obligați să oprească, lucru care a creat numeroase blocaje în trafic, iar noi ca autoritate locală nu avem competenţa de a decide şi realiza lucrări în zonă, drumul fiind în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naționale, iar calea ferată aparţine de Compania Națională de Căi Ferate ”CFR”-S.A.” București . Mă bucur că numeroasele demersuri, adrese și întâlniri pe această temă începute din 2015, ultima desfășurându-se în luna iunie anul acesta, au avut rezultat și necesitatea semnalizării zonei a fost înțeleasă. Din discuțiile purtate cu reprezentanți ai conducerii Companiei Naționale de Căi Ferate, în următoarea perioadă se desfășoară procedurile de proiectare, cele de licitație, iar lucrările se estimează a fi demarate spre finalul anului 2017 cu perioadă de realizare 3 luni, având în vedere complexitatea lucrării și numărul mare de avize. Semnalizarea trecerii căii ferate, va fi un beneficiu pentru noi, ca locuitori ai Dejului, dar și pentru cei care tranzitează orașul, prin fluidizarea traficului” – a precizat primarul Morar Costan în respectivul comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*