Concurenţă redusă pentru posturile de directori de şcoli din județul Cluj

Concurenţă redusă pentru posturile de directori de şcoli din județul Cluj

Doar 54 de persoane candidează pentru cele 64 de posturi vacante de director şi director adjunct de unităţi de învăţământ, scoase la concurs în judeţul Cluj.

„Din păcate, solicitările de posturi nu sunt foarte mari. Nu avem nici măcar atâţia candidaţi câte posturi sunt disponibile. Sunt posturi pentru care nu avem nici un candidat” – a declarat, pentru Făclia, inspectorul şcolar general Valentin Cuibus, acesta precizând că nu e vorba doar de posturi la unităţi de învăţământ din mediul rural, ci şi din cel urban.

Potrivit şefului IŞJ, la nivelul judeţului Cluj sunt 40 de posturi vacante de director (29 în urban şi 11 în rural) şi 24 de posturi vacante de director adjunct (două în urban şi 22 în rural). Cei 54 de candidaţi înscrişi vizează 33 de posturi de director şi 21 de posturi de director adjunct. Pentru 16 posturi de director şi 7 şi director adjunct scoase la concurs nu există nici un candidat. Patru cadre didactice concurează pe mai mult de un post scos la concurs (trei, pe două posturi, şi un cadru didactic, pe cinci posturi).

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, proba scrisă a concursului se desfăşoară luni, 17 iulie. Accesul candidaţilor în săli se va face între orele 8:00 şi 8:30. Proba va începe la ora 9:00 şi va dura maximum 90 de minute. Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul deschiderii plicurilor cu subiecte pierd dreptul de a participa la concurs.

Testul grilă va conţine itemi prin care se evaluează cunoştinţele privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar (50%) şi cunoştinţele privind managementul educaţional (50%). Candidaţilor şi profesorilor asistenţi li se interzice accesul în sală cu genţi, poşete, ziare, cărţi, caiete, notiţe sau alte materiale documentare, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă.

sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*