PS Florentin Crihălmeanu în vizită pastorală, la Dej

PS Florentin Crihălmeanu în vizită pastorală, la Dej

Duminică, 23 iulie, Preasfinţia Sa Episcop Florentin Crihălmeanu a fost prezent în mijlocul credincioşilor greco-catolici din Dej, pentru a oficia Sfânta Liturghie Arhierească, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, alături de protopopul Laurenţiu Biriş şi un sobor de preoţi. Un eveniment la care, alături de numeroşi membri ai parohiei, a fost prezent și primarul Costan Morar.

Vizita pastorală a cuprins de asemenea, clipele de intensă emoție prilejuite de primirea de către 8 copii a Trupului şi Sângelui Domnului din mâna Preasfinţiei Sale Florentin, Episcop de Cluj-Gherla. Adresându-se familiilor celor mai tineri credincioşi greco-catolici deveniţi membri deplini ai Bisericii Unite cu Roma, PS Florentin a spus: „Familia trebuie să fie şcoala iubirii, şcoala rugăciunii şi şcoala muncii – faceţi în aşa fel încât familia să fie, prin unitatea şi prin iubirea ei, o lumină în lume. Faceţi ca această luminiţă a credinţei pe care copiii voştri au primit-o astăzi în suflete să poată creşte mare în continuare!”

În semn de amintire de la acest deosebit moment, PS Florentin le-a înmânat apoi copiilor câte o diplomă, „amintire de la Prima Sfântă Împărtăşanie”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*