ISU Cluj: trei localități din județ, afectate de furtunile de marți

ISU Cluj: trei localități din județ, afectate de furtunile de marți

Şase echipaje din trei subunităţi ale ISU Cluj au intervenit în cursul zilei de marţi pentru eliberarea carosabilului sau autovehiculelor surprinse sub arborii sau ramurile de arbori căzute în urma vijeliei de după-amiază. Au fost afectate mai multe alei şi străzi din municipiul Cluj-Napoca, dar şi alte trei localităţi din judeţ.

„În municipiul Cluj-Napoca a fost necesară intervenţia pompierilor militari pentru eliberarea căilor de acces şi autovehiculelor blocate de arborii căzuţi pe străzile Detunata, Alverna, Cantonului, Elicei, Ostaşilor, Eremia Grigorescu, Calea Someşeni, Căpşunilor, Octavian Petrovici şi Plopilor. Un acoperiş al unei clădiri din Piaţa Unirii a fost deteriorat în proporţie de 30%, ca urmare a vântului puternic” – informează ISU Cluj.

Intervenţia pompierilor militari a fost sprijinită de echipaje ale Poliţei Locale şi Serviciului Spaţii Verzi ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, precum şi de o echipă de intervenţie a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, pentru gestionarea cablurilor de transport a energiei electrice, căzute.

Potrivit unui comunicat al ISU Cluj, remis presei, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Huedin a intervenit pentru înlăturarea unui copac căzut pe drumului dintre localităţile Călăţele şi Dealu Negru. De asemeni, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Mărgău şi Gilău au desfăşurat acţiuni pentru eliberarea unor drumuri judeţene care traversează cele două comune.

ISU Cluj atenţionează populaţia asupra măsurilor ce trebuie respectate pe timpul furtunilor: „Este necesar ca în prealabil să se menţină ordinea în spaţiile destinate adăpostirii ● Este necesară deconectarea reţelelor de energie electrică şi închiderea uşilor, geamurilor şi orificiilor pentru ventilare ● Este interzisă montarea pe acoperişuri, balcoane, logii etc. a obiectelor ce pot fi luate de vânt ● Pe timpul furtunii evitaţi deplasările în exteriorul clădirilor ● Nu vă apropiaţi de firele de energie electrice căzute, stâlpi de tensiune, paratrăznete sau alte elemente ale reţelelor de transmitere a energiei electrice ● Nu vă panicaţi, îndemnaţi persoanele din apropiere pentru păstrarea calmului ● Apelaţi numărul de urgenţă 112 doar pentru semnalarea situaţiilor iminente de pericol” – atenţionează ISU Cluj.

Foto: stiridecluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*