Se modifică Legea Educației Naționale. Fiecare ministru, în legea lui!

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că până în luna septembrie a anului viitor va fi finalizat proiectul de modificare a Legii Educaţiei Naţionale după care va fi lansat către Parlament, potrivit Mediafax.

„Guvernarea locală şi guvernarea centrală au un punct comun. Intenţia mea, ca ministru, pe această zonă a finanţării universităţilor este una cât se poate de simplă. Am discutat cu preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pentru a modifica legea, astfel încât autorităţile locale să poată finanţa universităţile. Astăzi, autorităţile locale nu pot finanţa universităţile“, a explicat ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la deschiderea celei de-a XII-a ediţii a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR), că analiza actualei legi va fi făcută cu experţi din universităţi, cu federaţiile sindicale şi organizaţii studenţeşti. „Vă asigur că, începând cu 1 septembrie, veţi fi parte a procesului de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, vom deschide fişa de proiect astfel încât în septembrie anul viitor, după ce facem o analiză temeinică a ceea ce s-a întâmplat în cei 6 ani de la implementare, cu experţi din universităţi, Academie, federaţii sindicale, organizaţii studenţeşti, vom finaliza proiectul de lege în septembrie anul viitor când îl vom lansa către Parlament”, a spus Liviu Pop.

sursa: adev.ro/ouh05d

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*