TVA defalcat, amânat până la 1 ianuarie 2018

TVA defalcat, amânat până la 1 ianuarie 2018

TVA defalcat, amânat până la 1 ianuarie 2018: „TVA este colectată în numele statului şi trebuie plătită statului”. România are cea mai mare evaziune la TVA din UE.

Ministerul Finanţelor a anunţat o schimbare majoră în propunerea sa privind TVA split sau defalcat – proiectul de ordonanţă privind divizarea plăţilor efectuate de plătitorii de TVA.

„Ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu mari întreprinderi şi IMM-uri, vom propune o serie de modificări la proiectul de ordonanţă privind splitul TVA, care să ţină cont de observaţiile repre­zentanţilor companiilor.

Am reţinut că principalele observaţii se referă la implementarea prea rapidă a proiectului şi la penalitatea de 50% care ar fi introdusă prea repede asupra neplăţii TVA. De aceea, vom amâna intrarea în vigoare a TVA split în mod obligatoriu la 1 ianuarie 2018, iar de la 1 octombrie va fi doar opţional”, au spus înalte surse oficiale din cadrul Ministerului de Finanţe pentru Ziarul Financiar.

zfr.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*