Poliția în acțiune, la Dej

Poliția în acțiune, la Dej

În cursul zilei de joi, 24 august, Poliția Municipiului Dej, Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj în colaborare cu de Primăria Municipiului Dej, prin Poliția Locală și Serviciul de Evidența a Persoanelor, au organizat o acțiune integrată, în mai multe zone ale municipiului.

Acțiunea, a avut ca scop depistarea persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau acte de identitate expirate.S-a intervenit în zonele Sărata, Triaj, Competrol și Bungăr, se arată într-un comunicat remis presei.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 100 de persoane, fiind depistate 6 familii de romi, care nu aveau acte de identitate cu domiciliul în municipiul Dej, trei dintre ele în zona Triaj, provenite din județele Harghita, Mehedinți și localitatea Cășei, iar trei familii în zona Sărata, provenite din județele Sălaj, Mureș, Bacău. De asemenea 2 familii de romi au fost depistate în zona Bungăr, la intrarea în pădure dinspre DN1C, acestora fiindu-le confiscate atelajele și transportate la SADP.

În cazul familiilor fără forme legale, primăria va apela la instanță pentru a se putea proceda ulterior la evacuarea lor de pe teritoriul municipiului Dej.
De asemenea în cadrul acțiunii au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului domicilierii.

Referindu-se la evenimentele din cursul zilei, primarul Costan Morar a precizat că: ”Astfel de acţiuni au mai fost şi se vor efectua în continuare, atât în zonele verificate astăzi și în alte zone ale municipiului, unde avem informații că nu se respectă regimul domicilierii. Nu voi tolera prezența în municipiul nostru a persoanelor care nu respectă prevederile legale, creează disconfort și afectează climatul de siguranţă şi ordine publică, persoane pentru care vom lua în continuare măsuri de sancționare, conform prevederilor legale.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*