Acțiune de prevenire și combatere a infracționalității, în Dej

Peste 30 de poliţişti au acţionat, joi, pe raza municipiului Dej pentru a preveni şi combate infracţionalitatea stradală, comerţul ilicit, abaterile rutiere şi transportul ilegal de mărfuri, se arată într-un comunicat transmis presei.

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipilui Dej şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Dej, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Dej, au desfăşurat, între orele 6:00 şi 13:00, o acţiune în locurile şi zonele cu risc de săvârşire a unor fapte ilicite. Activităţile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, precum şi a faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică. De asemeni, s-a acţionat pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din municipiu pentru fluidizarea circulaţiei, precum şi pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere. Au fost vizate şi transporturile ilicite de mărfuri.

Poliţişti în echipă mixtă cu poliţişti locali au verificat activitatea a patru agenţi economici.

Potrivit IPJ Cluj, pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat peste 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 13.400 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, a Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemeni, poliţiştii rutieri au reţinut două permise de conducereşi au retras un certificat de înmatriculare. Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de circa 200 de lei.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au pus în executare două mandate de aducere privind persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni cu violenţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*