Campanie de prevenire a furturilor din locuințe

Campanie de prevenire a furturilor din locuințe

60 la sută dintre furturile din locuinţe nu sunt comise prin efracţie, ci din neatenţia oamenilor – avertizează Poliţia Română, care a lansat o campanie de prevenire a evenimentelor de acest fel.

Până la finalul anului, vor fi organizate mai multe acţiuni şi se vor distribui pliante cu măsuri recomandate pentru prevenirea furturilor.

Printre cele mai importante se numără închiderea uşilor şi a ferestrelor, montarea de gratii la geamurile de la parter şi a sistemelor de securitate.

Directorul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Română, comisarul Carmen Şerbănescu, atrage atenţia asupra unor aspecte deosebit de importante:

De fiecare dată când se anunţă o societate comercială sau o altă activitate a instituţiilor publice sau nepublice sau chiar private, este bine să verificăm şi să nu permită accesul, de exemplu, în locuinţă a persoanelor necunoscute.

Reamintim persoanelor de vârsta a treia că este foarte bine să nu aibă încredere în necunoscuţi, să nu le permită accesul în locuinţă. De asemenea un alt segment foarte important: să nu postăm pe reţelele de socializare când părăsim locuinţa, când plecăm în vacanţă! (Carmen Șerbănescu)

radiocluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*