Primarul  Morar explică de ce abia toamna viitoare vor fi școli și grădinițe autorizate!

Primarul Morar explică de ce abia toamna viitoare vor fi școli și grădinițe autorizate!

Deranjată probabil, de „situația instituțiilor de învățământ din municipiul Dej privind avizele pentru începerea anului școlar”, anunțată de Direcția Sanitară Cluj și Inspectoratul Școlar Județean Cluj (publicate de media județeană și locală), Primăria Municipiului Dej a ținut să emită un comunicat întru lămurirea situației. Deși, constatările făcute de respectivele instituții semnalau fapte reale, existent și vizibile cu ochiul liber, fără legătură cu ce se intenționează pe viitor. Vorbesc despre prezent, nu despre un viitor ipotetic…Iar prezentul înseamnă că respectivele unități de învățământ suferă lipsuri mari la multe capitole legate de condițiile oferite preșcolarilor și elevilor mai mari. Și nu de acum, ci de ani buni…

Dar, pentru că viitorul sună bine, Primăria Dej, recte primarul în persoană, a dorit să ne aducă la cunoștință că:
„La Grădinița cu Program prelungit” Arlechino”, este în implementare proiectul „Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit „Arlechino”, cu valoare de peste 2.800000 lei. Lucrările vor fi demarate în data de 11 septembrie iar copiii își vor desfășura activitatea în spații ale Colegiului Național ” Andrei Mureșanu” .

Fără alte detalii privind unde, cum și cât timp vor frecventa liceul, cei de la grădiniță!

În ce privește Liceul Tehnologic „Someș”, acolo se implementează proiectul de „Reabilitare și modernizare a Liceului Tehnologic „Someș” Dej”, cu o valoare de aproximativ 7.8 milioane lei.

După aproape 10 ani de paragină, lucrările vor demara, tot în această toamnă. Între timp, elevii își desfășoară orele de curs în locația fostei Școli Generale nr. 5, care a fost amenajată în acest sens. Oricum, asta fac de ani de ceva ani…

De asemenea, „la Grădinița cu Program Prelungit „ Piticot ” se execută lucrări (acum!), astfel încât anul școlar să înceapă în bune condiții și în această unitate”.

În plus, pentru că îi plac marile proiecte, primarul a mai completat în respectivul comunicat că:

”Investițiile în instituțiile de învățământ le-am demarat tocmai pentru a crea condiții de studiu adecvate, cu materiale moderne și durabile, adaptate la cerințele actuale, pentru elevii noștri și cadrele didactice, la fel cum am implementat proiecte de modernizare la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” și Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”. Până la finalizarea lucrărilor copiii își vor desfășura activitatea în alte spații, pentru a nu întrerupe procesul instructiv educativ.
Nu sunt singurele unități de învățământ din Dej, care vor fi modernizate , pentru alte trei instituții au fost aprobate proiecte de modernizare depuse de Primăria Municipiului Dej: Grădinița cu Program Prelungit ”Junior”, Grădinița cu Program Prelungit ”Lumea Piticilor” și Reabilitarea și dotarea Creșei din Municipiul Dej, str. Regina Maria, nr. 19.”

Lăsând la o parte limbajul de lemn-festivist cu care ne-am obișnuit deja, așteptăm cu interes următorul an școlar, că doar toamna se numără avizele nefavorabile și tot atunci încep și mega proiectele. Că de, toamna vine întotdeauna pe neașteptate, nu-i așa?

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*