Pelerinaj pe Dealul Bacăului, întru cinstirea Maicii Domnului și a Sfintei Cruci

Pelerinaj pe Dealul Bacăului, întru cinstirea Maicii Domnului și a Sfintei Cruci

La fel ca și în anii trecuți, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II, păstorită de preoții Ioan Bolbos și Emil Sabadâș, a organizat duminică, 10 septembrie, un pelerinaj pe Dealul Bacău, pentru a cinsti pe Maica Domnului și Sfânta Cruce. Aflarea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul și Înălțarea ei solemnă, în ziua de 14 septembrie din anul 335, în fața poporului, de către episcopul Macarie al Ierusalimului, este cea mai veche sărbătoare creștină închinată cinstirii lemnului sfânt.

La altarul de vară din foișorul parohiei, credincioșii au luat parte la Taina Sfântului Maslu și la „Paraclisul Maicii Domnului” săvârșite de un sobor de preoți, în frunte cu părintele protopop Ioan Buftea, și avându-l ca invitat pe părintele Nicodim, starețul Mănăstirii „Ștefan Vodă” din Vad.

Anticipând sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, părintele stareț a rostit cu acest prilej, un cuvânt de învățătură, vorbind despre crucea pe care o avem fiecare de purtat și subliniind că: „Dumnezeu nu ne dă niciodată o cruce pe care să nu o putem duce”.

La sfârșitul slujbei s-au făcut rugăciuni pentru elevii și studenții care încep școala. Bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât, o parte din tinerii LTCOR Dej au prezenți și anul acesta la sărbătoarea consacrată Maicii Domnului, iar alături de ei, numeroși adolescenți și copii.

După ce au fost unși cu untdelemn și stropiți cu apă sfințită, cei peste 350 de credincioși, împreună cu preoții și autoritățile locale prezente, s-au bucurat de o agapă frățească, la reușita căreia o contribuție importantă a avut Consiliul și Comitetul Parohiei Dej II.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*