Bugetarii şi-ar putea recupera salariile reduse în perioada 2010-2012

Bugetarii şi-ar putea recupera salariile reduse în perioada 2010-2012

La Camera Deputaţilor urmează votul final pentru un proiect de lege ce permite bugetarilor cărora le-au fost tăiate salariile în perioada 2010-2012, să şi le primească înapoi.

Toți angajații de la stat care nu au dat în judecată instituțiile pentru recuperarea acestor sume, vor putea să le recupereze, la fel ca în cazul celor care și-au câștigat în instanță drepturile, potrivit proiectului.

Argumentarea pentru această iniţiativă legislativă este “eliminarea inegalităților salariale, în sensul acordării tuturor angajaților din sectorul bugetar, nu doar celor care au acționat statul în instanță, a sumelor cu care au fost diminuate salariile de bază/ soldele/ indemnizațiile lunare de încadrare, inclusiv sporuri și alte drepturi”.

Prin Legea nr. 118/2010, au fost diminuate salariile bugetarilor cu 25%, dar unii angajați au câștigat mai târziu, în instanțe diferite, restituirea diferențelor salariale.

Inițiativa legislativă prevede că drepturile care trebuie restituite se referă la perioada iulie 2010 – noiembrie 2012, iar suma care trebuie alocată de la bugetul de stat se ridică la 14,4 miliarde de lei.

sursa: legestart.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*