Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane

Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane

In perioada 16-20 octombrie 2017 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională ,,Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, în cadrul căreia se vor desfăşura o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie – Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Campania are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul traficului de persoane precum şi creşterea gradului de informare a categoriilor vulnerabile în legătură cu riscurile asociate acestui fenomen.

Ne propunem ca mesajul nostru să ajungă la tineri cu vârste cuprinse între 14 si 25 de ani, la reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii care pot intra în legătură cu victime ale traficului de persoane sau care au responsabilităţi în domeniu, precum şi la publicul larg.

În acest context, în perioada 16-20 octombrie 2017, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca organizează şi participă la o serie de evenimente în vederea informării cetățenilor cu privire la dimensiunile şi formele în care se manifestă traficul de persoane.

16-17 octombrie – activități de prevenire și de elaborare a materialelor cu mesaje antitrafic desfășurate în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Cluj, de către consilierii școlari- psihologi – cu elevii din șapte unități de învățământ clujene- Școala Gimnazială N. Titulescu, Colegiul Național Pedagogic „Gh. Lazăr”, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, Școala Gimnazială „Al. Vaida Voevod”, Liceul Teoretic „L. Blaga”, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Tehnologic „R. Ripan;

17 octombrie, ora 11.00 – reuniune organizată împreună cu Instituția Prefectului județului Cluj, cu ocazia Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane;

– invitați – primarii din unitățile administrativ- teritoriale ale județului Cluj;

– tema de discuție: facilitarea colaborării interinstituţionale cu privire la aplicarea măsurilor de prevenire a traficului de persoane și de asistenţă specifică acordată victimelor la nivelul judeţului Cluj.

18 octombrie

ora 14.00 – flash-mob-uri și distribuire de pliante în curtea unităților de învățtământ, cu materialele elaborate de către elevi și cele furnizate de către instituția noastră (pliante, afișe);

ora 15.00 – flash-mob impotriva traficului de persoane pe esplanada de la intrarea principală în centrul comercial „Iulius Mall”;

19 octombrie

ora 18.00- dezbatere pe tema traficului de persoane organizată cu studenții Facultății de Istorie și Filosofie, secția studii de securitate, Universitatea „Babeș-Bolyai”, la amfiteatrul Facultății de Chimie.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de persoane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a organizat independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este coordonator naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Website: anitp.mai.gov.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*