România are cel mai mare număr de copii cu carii dentare din Europa

România are cel mai mare număr de copii cu carii dentare din Europa

Mai multe studii arată că România are cel mai mare număr de copii sub 12 ani cu carii dentare din Europa. Doctorul Măseluță îi așteaptă pe copii la consultații gratuite și îi învață cum să se spele pe dinți, în cadrul unui program de promovare a igienei orale care se desfășoară în 20 de orașe din 10 județe. În următoarele două luni vor fi spuse poveștile din spatele zâmbetelor copiilor, care vor învăța importanța unei danturi sănătoase.

Programul face parte din campania ”România merită zâmbete Colgate” și are misiunea de a-i învăța pe copii importanța vizitelor periodice la dentist și a igienei orale zilnice de la o vârstă fragedă. Elevii înscriși vor beneficia de consultații stomatologice profesionale gratuite, un diagnostic cu recomandări pentru tratament, lecții de igienă orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

Programul se desfășoară până în 17 decembrie, cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie Română și oferă consultații stomatologice profesionale copiilor din clasele primare, în 20 de orașe mici din 10 județe: Iași – Târgu Frumos, Pașcani, Arad – Chișineu Criș, Nădlac, Bihor – Beiuș, Marghita, Bacău – Dărmănești, Buhuși, Galați – Tecuci, Galați, Botoșani – Bucecea, Dolj – Filiași, Băilești, Vâlcea – Drăgășani, Horezu, Buzău – Nehoiu, Râmnicu Sărat- și Brăila – Însurăței, Brăila. Pe lângă consultații, copiii vor prticipa la lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde se întâlnesc cu îndrăgitul Doctor Măseluță.

Pentru a participa la consultații este necesar ca elevii să fie programați și să fie însoțiți de un părinte, alte date putând fi găsite pe site-ul www.zambetecolgate.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*