ISU Cluj: Elevii din şcolile clujene fără autorizaţie de incendiu sunt în siguranţă

ISU Cluj: Elevii din şcolile clujene fără autorizaţie de incendiu sunt în siguranţă

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Cluj, colonelul Ion Moldovan, a ţinut să dea asigurări, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de vineri, că toţi elevii şi preşcolarii din judeţul Cluj sunt în siguranţă, chiar dacă o parte dintre şcoli nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Şeful pompierilor clujeni a arătat că deşi mai multe dintre şcoli sunt în curs de a obţine autorizaţia de securitate la incendiu sau altele sunt exceptate să obţină un astfel de document, elevii şi preşcolarii clujeni sunt în siguranţă. „Copiii din judeţul Cluj sunt în siguranţă când se află la şcoală, iar în cazul clădirilor care nu necesită autorizaţie la incendiu, colegii noştri din judeţ fac exerciţii de evacuare pentru a fi pregătiţi, Doamne fereşte, în caz că se întâmplă ceva”, a spus Moldovan.

Şeful ISU Cluj a precizat că în cursul anului 2017, la nivelul judeţului Cluj s-au solicitat 220 de autorizaţii de securitate la incendiu şi au fost deja eliberate un număr de 83. Începând cu 1 octombrie 2017 nu se mai aplică termenul de graţie acordat în vederea intrării în legalitate pentru construcţiile puse în funcţiune în lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

Termenul de graţie a permis să nu fie sancţionată încălcarea obligaţiei de a obţine autorizaţia de securitate la incendiu, cu excepţia situaţiilor grave când se impunea însăşi oprirea funcţionării.
Ion Moldovan a menţionat că deţinătorii de imobile care au depus până la data de 30 septembrie 2017 documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanţare sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depăşeşte 31 decembrie 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*